tirsdag den 19. februar 2013

Pilgrim Ekspedition og Valley Nordkapp LV

Jeg har planer om at købe min egen kajak i foråret og er derfor på udkig efter hvilken kajak der passer til mig og mit behov.

Jeg er en lille roer (1.62 cm høj), hvorfor kajakken skal være en "low volume kajak". Jeg ror ofte med hankøn og har derfor brug for en kajak med okay hastighed, da jeg ellers har problemer med at følge med - da LV kajakkerne ofte er kortere end de alimindelige kajakker. Sidst men ikke mindst, må længden på kajakken ikke påvirke kajakkens "legeegenskaber" for meget, da kajakken også gerne skal kunne bruges i bølger og til tekniktræning.

Jeg har prøvet flere forskellige kajakker igennem tiden (se min anmeldese af disse kajakker længere nede i inlægget) og desværre ikke fundet den rigtige. Jeg har ved en søgning på forskellige kajaktyper fundet frem til Pilgrim Ekspedition, som jeg har en klar fornemmelde af vil være den rigtige kajak for mig - hvorfor jeg igår var en tur i København med Jim for at prøve kajakken. Nu vi var afsted fik vi også muligheden for at prøve en Valley Nordkapp LV kajak, vi har indtil nu kun prøvet denne kajak i almindelig størrelse.

Pilgrim Ekspedition (Kajakhotellet): Jeg sad rigtig godt i kajakken og havde en ualmindelig god kontakt til kajakken - jeg har aldrig siddet i en kajak hvor jeg har haft samme følelse af kontakt. Normalt har jeg enten ingen kontakt eller følger mig fuldstændig låst i kajakken, i Pilgrim er der lavet en ekstra forhøjning til lårene, hvilket giver en fantastisk følelse i kajakken, hvor man har kontakt uden at være låst fast. Hastighedsmæssigt, kunne jeg for første gang følge med min kæreste og det trods han roede i en Valley Nordkapp LV, som er en hurtig kajak. Alt i alt en helt fantastisk følelse, hvor jeg ikke var et sekund i tvivl om at Pilgrim Ekspedition er min kommende kajak - den har alle de egenskaber jeg efterspørger. Jeg kunne desværre ikke afprøve den i bølger, men rent teknikmæssigt føltes den god og så vidt jeg har kunne læse på diverse forums, opfører den sig ganske udemærket i bølgerne.

Valley Nordkapp LV (Kajakhotellet): Efter en tur i Pilgrim, skiftede jeg over til Nordkapp. Jeg havde ikke helt samme plads til mine ben, havde igen følelsen af enten ikke at have kontakt eller at være låst helt fast. Ved siden af Pilgrim føltes Nordkapp tung og klodset, og jeg havde problemer med at følge med Jim, som nu sad i Pilgrim kajakken.

-----------------------------------------------------------------------

Valley Avocet LV PE (klubkajak): Jeg har ofte roet i denne kajaktype i klubben og på en del af klubturene. Jeg sidder rigtig godt i kajakken og har en godt kontakt med den, den er samtidig rigtig god i bølger og til teknik,s amt den er let at rulle. Kajakken er desværre for kort og jeg kan derfor ikke følge med flokken når jeg ror i den.

Valley Nordkapp (klubkajak): Jeg har prøvet kajakken en enkelt gang i klubben, den er alt for stor til mig. 

P&H Scorpio PE (klubkajak): Jeg har kun roet i kajakken nogle få gange, da jeg ikke føler jeg sidder så godt med benene i den, omend jeg har en fin kontakt med kajakken. Kajakken er desuden ikke brugervenlig at rulle i. 

Tiderace Xcape LV (Kajakgården): Vi tog en tur til Kajakgården, hvor jeg prøvede Xcape og Xcite. Jeg havde store forventninger til Xcape, da dens egenskaber lød som dem jeg søger, men det viste sig hurtigt at den var alt for stor til mig, trods det var en LV kajak.

Tiderace Xcite LV (Kajakgården og Jims): En fantastisk kajak, som jeg sad rigtig godt i - og samtidig har en god kontakt til. Jeg lånte senere Jims Xcite LV på en klubtur, men havde desværre problemer med at følge med flokken.

Tiderace Xplore LV (Bents): Jeg lånte Bents på en af vores fællesture, kajakken var en lille smule for stor til mig, men dette ville nok kunne løses med lidt indlæg i kajakken. Kajakken havde en rigtig god hastighed, hvilket også er at forvente med dens længde - desværre var den meget energikrævende at vende i vind og bølger.

Arrow Nuka GT (Nicus Nature): Jeg prøvede kajakken en dag hvor vi besøgte Nicus Nature - en kajak jeg sidder rigtig godt i og har en rigtig god kontakt til. Jeg var dog ikke så begejstret for dens bundform, hvor jeg under teknik har en følelse af pludselig at komme ud over kanten, fordi den er meget fladbundet. Hvorvidt den har den rigtige hastighed, nåede jeg ikke at få indtryk af den dag - men med en længde på omkring 5 meter tvivler jeg på det.

Arrow Play LV (Nicus Nature): Jeg prøvede kajakken en dag hvor vi besøgte Nicus Nature, jeg kan ærlig talt ikke huske kajakken, så jeg tænker den har været for stor til mig - og derved ikke sagt mig det store.

søndag den 3. februar 2013

Rullekursus for øvede

Min kæreste Jim og jeg havde tilmeldt os et kursus i rul for øvede hos Tue Brems Olesen, som har www.onadventure.dk - kurset foregik i svømmehallen i Hjallerup Idrætscenter.

Da vi kommer fra Odense og Hjallerup ligger på den nordlige side af Ålborg, kombinerede vi kurset med en overnatning hos en af Jims venner i nærheden af Randers. Vi valgte at låne Tahe Marine Greenland Touring kajakker af Tue, frem for selv at tage kajakker med.

Vi var i alt 6 deltagere, som blev delt op i to hold. Jim kom på hold med 3 af deltagerne, da de alle gerne ville fokusere på stormrul og reverse sweep. Jeg selv kom på hold med en af de andre deltagere, da vi begge skulle lære at rulle til vores "dårlige" side samt butterfly rul.

De fleste fredage i vinterperioden, er vi en flok instruktører fra Odense Kajakklub der rulletræner i Odense Universitetssvømmehal - dog i polokajakker. Her fik jeg fredagen forinden knækket koden medhensyn til rullet til den "dårlige side", men jeg havde ærlig talt ikke helt styr på hvad jeg lavede. Efter 15 min på rullekurset, kørte rullet til den dårlige side ligeså godt som til den gode side - faktisk kan jeg slet ikke mærke forskel på hvilken side jeg ruller til, fantastisk dejligt.

Da vi havde styr på rullet til den dårlige side, gik vi hurtigt videre til butterfly rullet, som efter instruktion fra Tue sad lige i skabet efter kun få forsøg. Eftersom der var masser af tid tilbage, nåede vi også at lære shutgun rullet.



Rigtig godt og udbyttesrigt kursus, hvor jeg har fået en masse nyt at arbejde med i svømmehallen i Odense. Et af de vigtigste ting jeg fik med, var en større forståelse for, at komme op og flyde inden jeg starter rullet - herved kan jeg lave alle rullene i slowmotion uden at det kræver energi.

Planen for den videre rulletræning er, at jeg lære shotgun rullet hvor jeg bruger kastetræ frem for grønlandsk åre - herefter burde håndrullet være ligetil. Og så skal jeg selvfølgelig have de nye rul lært til den dårlige side, så jeg ender med at have to gode sider frem for en god og en dårlig.